Video Nadzor

Nova 4MP Hikvision DarkFighterX sa boljom rezolucijom i AI

Hikvision DarkFighterX

 

Hikvision, vodeći svetski proizvođač inovativnih proizvoda i rešenja za video nadzor, predstavio je svoju novu 4MP mrežnu IR PTZ kameru (model DS-2DF9C435IH-DLW), udvostručujući rezoluciju prethodnog modela za još veću jasnoću na tamnim mestima.

Inspirisan načinom na koji ljudske oči funkcionišu, Hikvision je u  2017. godini Hikvision je pokrenuo DarkFighterX tehnologiju. Ona koristi jedan objektiv da bi uhvatila boju objekata, a drugi hvata posebne detalje o svetlu. Kamera zatim kombinuje te sve slike i stvara jednu kvalitetnu sliku i sa bojom i jasnoćom. Sada je tehnologija napredovala, sa većom rezolucijom, pametnijom detekcijom događaja i dovoljno jasnom slikom koja će omogućiti prepoznavanje lica u budućnosti.

Nova DarkFighter kamera koristi senzore od 1 / 1.8”za povećanje rezolucije do 4 megapiksela. Ova “slika izvan HD-a” pruža dvostruko više informacija od 2 MP modela. Kamera može da isporučuje slike u punoj boji na nivoima svetlosti do 0.0005 luxa. To takođe znači da bi u budućnosti, prepoznavanje lica moglo biti moguće, čak i pri slabom osvetljenju, zahvaljujući moćnoj sposobnosti snimanja i izvan HD rezolucije.

Za efikasno otkrivanje sumnjivih događaja, inteligentne kamere opremljene Deep Learning tehnologijom sada mogu korisniku da ponude više nego ikada ranije. Pošto je inteligentno otkrivanje događaja preovladavalo u bezbednosnim sistemima – kao što je detekcija upada i detekcija prelaza – neophodno je da se osigura da kamere dobiju više detalja pre pokretanja automatskog odgovora. I sve informacije zavise od toga koliko piksela slika može da pruži, tako da što više piksela to bolje.

Zoom na novoj DarkFighterX kameri je povećan na 35x. To znači da nova kamera može da identifikuje objekat dugačak jedan metar na udaljenosti od 260 metara pri rezoluciji od 250 piksela – dovoljno da jasno posmatra objekat. Ima i optički zum od 16x.

Kamera je opremljena auto-brisačem koji garantuje bolju sliku i u kišnim danima. Ova funkcija je osigurana senzorom za detekciju kiše.

Ostale karakteristike uključuju:

 

  • 120 dB WDR, 3D DNR, Chromatic Defog
  • Podržava H.265 + / H.265 video kompresiju
  • Brzo fokusiranje
  • Do 250m IR udaljenosti sa Smart IR
  • IP67.

 

Kamere serije DarkFighterX su idealno rešenje za primenu na mestima sa slabim osvetljenjem koja zahtevaju 24/7 snimanje, kao što su ulice, reke, šume, autoputevi, železnice, luke, trgovi i parkovi.