Kontrola pristupa

Hikvision MinMoe terminali za prepoznavanje lica

Hikvision MinMoe terminali za prepoznavanje lica

 

Hikvision kompanija je najavila nove proizvode u svojoj ponudi uređaja kontrole pristupa i evidencije radnog vremena – Hikvision MinMoe terminali za prepoznavanje lica, obećavajući da dolazi nova era kontrole pristupa putem prepoznavanja lica.

 

Već nekoliko godina koriste se različite metode za evidenciju prisustva i kontrole pristupa. Sve je počelo sa jednostavnim spiskom imena na običnom listu papira. Kasnije su se koristile kartice koje je uređaj bušio svaki put kada bi radnik došao na posao. Zatim magnetne i kartice sa bar kodom, a danas je biometrijska tehnologija kao što je otisak prsta tehnologija koja se obično koristi. Sada, razvojem tehnologije prepoznavanja lica, kontrola pristupa i prisustva su ušli u novu eru. Ova vrsta beskontaktne verifikacije je pogodinja jer korisnici više ne moraju da se brinu zbog takvih stvari kao što su nošenje lične karte, raznih propusnica ili otvaranje vrata kad su ruke zauzete.

 

Kako bi udovoljili mnoštvu potencijalnih scenarija upotrebe terminala kontrole pristupa i različitim potrebama korisnika, nova linija MinMoe Face Recognition terminala se sastoji od četiri serije: 

  • Value Series,
  • Pro Series,
  • Ultra Series i
  • Module Recognition Face for Turnstile. 

S moćnim funkcijama i konkurentnim cenama, proizvodi Value serije (DS-K1T341A / DS-K1T331) proizvodi su jedinstveno dizajnirani za upotrebu u mikro/malim/srednjim preduzećima.

 

“Vidimo veliku prednost u touch-free iskustvu koje pruža prepoznavanje lica. Sa tehnologijom dubokog učenja i različitim praktičnim funkcijama, očekujemo da MinMoe terminali za prepoznavanje lica mogu doneti više sigurnosti i efikasnosti za naše male i srednje kupce, čineći kontrolu pristupa i prisustvo vremena znatno lakšim “, izjavio je Frank Zhang, ispred Hikvision kompanije.   

 

Hikvision MinMoe terminali za prepoznavanje lica pokreću algoritam dubokog učenja koji povećava tačnost prepoznavanja lica na preko 99% i povećava brzinu verifikacije na ispod 0,2 sekunde. Poboljšane stope verifikacije i tačnost osiguravaju prijatno iskustvo „bez dodira“ za korisnike – veliko poboljšanje u odnosu na prevlačenje RFID kartica ili skeniranje otisaka prstiju.

Pored toga, terminali za prepoznavanje lica MinMoe dobro se snalaze u okruženjima sa slabim ili nikakvm osvetljenjem.

 

Opremljeni sa objektivom sa dvostrukim sočivima, Hikvision MinMoe terminali za prepoznavanje lica će omogućiti pristup samo kada oba sočiva otkriju istu osobu, i kada se utvri da je lice stvarno a ne da se radi o fotografiji. Ova tehnologija protiv lažiranja čini upravljanje kontrolom pristupa mnogo sigurnijom i sprečava većinu prevara o prisustvu.

Zajedno s povezivanjem kontrole vrata, MinMoe terminali za prepoznavanje lica mogu se povezati sa NVR-ovima za snimanje i čuvanje podataka. Takođe se mogu povezati sa mrežnim kamerama kako bi se omogućilo jasno video snimanje scenarija kada se pokrenu bilo koji unapred podešeni događaji.

U međuvremenu, Hikvision MinMoe proizvodi pružaju mnoštvo opcija za integraciju trećih strana za široku kompatibilnost, omogućavajući brze i ekonomične veze između MinMoe terminala za prepoznavanje lica i postojećih sistema za kontrolu i prisustvo vrata.

 

Da li će i kada ovi terminali biti dostupni u Srbiji nije poznato, a do tada više o Hikvision MinMoe pogledajte na njihovoj zvaničnoj prezentaciji.