SMIT.RS MEDIA

PERIMETARSKA ZAŠTITA

Samo nekoliko snopova, koje emituju infracrvene barijere postavljene duž ograde, drastično smanjuje nečije šanse za upad na Vaš posed!

Infracrvene barijere
Infracrvene barijere

Infracrvene barijere detektuju prisutnost provalnika emitovanjem infracrvenih snopova. Kada se infracrveni zrak prekine, detektor će aktivirati alarm. 

 Barijere se obično isporučuju u kompletu od dva uređaja, gde je jedan uređaj prijemnik, a drugi predajnik. Predajnik i prijemnik su uvek postavljeni suprotno jednan drugom; na razdaljinama koja mogu biti i preko 300 metara (zavisi od samog proizvođača); predajnik emituje 2 i više infracrvena zraka ka prijemniku.

Tehnologija služi za obezbeđivanje velikih dužina (perimetarska zaštita), a može se koristiti i u kompletima od 3 i više barijera kako bi se napravila što kompleksnija zaštita. Broj potrebnih barijera, njihovu veličinu odnosno broj snopova određuje perimetar koji želite da obezbedite.

low-price

Niska stopa
lažnog alarma

electric

Mala potrošnja
el. energije

price-tags

Pristupačna cena i
niski troškovi

left-right

Zaštita
velikog dometa

Infracrvene barijere ili PIR?

Aktivne infracrvene barijere se ne smeju mešati sa PIR (Passive Infra Red) detektorima koji, u  osnovi, ne emituju bilo kakav zrak. Umesto toga, PIR detektuje kretanje izvora toplote (osoba, životinja, vozilo…) i ako ih otkrije aktivira alarm.

Za razliku od PIR detektora, aktivne infracrvene barijere imaju vrlo preciznu oblast detekcije, tako da se mogu koristiti na otvorenim lokacijama i blizu otvorene ograde bez rizika od neugodnosti ili lažnih alarma izazvanih aktivnostima izvan zaštićenog područja. Stoga su posebno pogodni kako za detekciju upada tako i za praćenje CCTV sistema gde je potrebna visoka stopa detekcije sa minimalnom stopom lažnog alarma.

Mogu se konfigurisati da prate perimetar, prilazne puteve, otvorene prostore, farme, stovarišta, magacine, bazene, neograđene oblasti…

Sve komponente kod nas stižu direktno od glavnih uvoznika u Srbiji što dodatno garantuje vrhunski kvalitet, preporučenu cenu od uvoznika i dostupnost potrebnih količina robe u svakom trenutku.

SARADNJA SA NAMA JE VRLO JEDNOSTAVNA

SISTEMI TEHNIČKE ZAŠTITE

Drugačiji smo od drugih, dobri smo u tome što radimo i, pre svega, volimo to što radimo! Usluge koje nudimo su:

1.

PRODAJA

Nudimo pouzdane sisteme tehničke zaštite i automatizaciju proverenih proizvođača po preporučenim cenama uvoznika.

2.

PODRŠKA

Obezbeđujemo snažnu i profesionalnu tehničku podršku i nakon instalacije sistema tehničke zaštite ili automatizacije. 

3.

MONTAŽA

Efikasna, precizna, pedantna montaža sigurnosne opreme nas razlikuje od drugih.

4.

ODRŽAVANJE

Stručno i redovno održavanje kako bi se osigurao pouzdan rad sistema.