Video Nadzor

Poboljšajte sigurnost na udaljenim lokacijama pomoću Hikvision samostalne solarne kamere

Hikvision samostalne solarne kamere

 

Do sada je udaljenim lokacijama bilo teško da zaštite svoje ljude i imovinu – posebno tamo gde nema izvora napajanja ili fiksnih mreža. Sada postoji jednostavno, praktično, isplativo rešenje za ovaj izazov u ​​obliku Hikvision sigurnosne kamere na solarni pogon.

 

Izazov zaštite udaljenih i ruralnih lokaliteta

Sve vrste udaljenih i ruralnih lokacija zahtevaju stalno praćenje bezbednosti, od farmi i ribarstva, do šumarskih poslova, naftovoda i gasovoda, pa čak i nacionalnih parkova. Problem je što su ove vrste veb lokacija često „van mreže“, nedostaje im snaga i nepokretna mrežna povezanost potrebna za postavljanje kamera za nadzor bezbednosti.

Kao dodatni izazov, mnoge lokacije imaju samo privremene bezbednosne zahteve, što čini troškove postavljanja „fiksnih“ kamera prevelikim. To je slučaj sa muzičkim festivalima na otvorenom, političkim skupovima i mnogim drugim događajima. Niz drugih lokacija i operacija takođe ima kratkoročne potrebe praćenja, od gradilišta do privremenih radova na održavanju puteva.

Ispunjavanje bezbednosnih zahteva na ovim vrstama udaljenih i privremenih lokacija zahteva novu vrstu „samostalnog“ rešenja: onog koje može da funkcioniše samostalno, bez fizičkih veza bilo sa energetskom mrežom bilo sa fiksnom mrežom. Pored toga, samostalna rešenja treba da budu brza i jednostavna za upotrebu, izuzetno izdržljiva da podnesu najnepovoljnije vremenske uslove i dovoljno pristupačna da zadovolje potrebe svih vrsta udaljenih lokacija i operacija.

 

Povećavanje sigurnosti pomoću Hikvision-ovog samostalnog rešenja na solarni pogon

Da bi pomogao daljinskim operacijama da povećaju svoju sigurnost, Hikvision je kreirao sigurnosnu kameru na solarni pogon. Ovo rešenje koristi fotonaponski panel od 40 V i izuzetno izdržljivu litijumsku bateriju od 20 Ah za napajanje Hikvision EXIR 4G mrežne kamere.

Budući da podešavanje sigurnosne kamere na solarni pogon koristi solarnu energiju i uključuje Micro SIM karticu za povezivanje sa 4G mrežom, na lokaciji nisu potrebni fiksni kablovi za napajanje ili mrežni kablovi. Pored toga, operateri mogu nadgledati, pregledati i čuvati snimke na daljinu, 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

 

Ključne prednosti udaljenih lokacija i operacija

Korišćenjem Hikvision samostalne solarne kamere, udaljene lokacije i operacije mogu povećati svoju sigurnost brzo, lako i po niskoj ceni. Bez potrebe za fiksnom mrežom ili napajanjem i jednostavnom instalacijom koju može da izvede samo jedna osoba, rešenje se može uvesti za nekoliko sati – sa vrlo malo potrebe za stalnim održavanjem ili podrškom.

 

Ključne prednosti uključuju:

 

Kvalitetna slika za brze i efikasne reakcije na incidente

Mrežna kamera Hikvision EXIR 4G, isporučena sa podešavanjem sigurnosne kamere na solarni pogon, nudi slike visoke rezolucije (1920 k 1080 piksela pri 30 fps). Pored toga, kamera pruža vrlo jasne slike čak i tamo gde postoji jaka pozadinska svetlost zahvaljujući Hikvision-ovoj tehnologij pravog širokog dinamičkog opsega (WDR) od 120 dB. Odličan kvalitet i jasnoća video snimaka znači da operateri mogu brzo da identifikuju i reaguju na sigurnosne incidente na udaljenim lokacijama – pomažući u smanjenju negativnih poslovnih uticaja.

Nadzor bezbednosti 24/7 – po bilo kom vremenu

Hikvision samostalne solarne kamere koriste BMS (battery management system) u svojoj litijumskoj bateriji od 20Ah, što osigurava optimalno korišćenje energije baterije. Sa svojim pametnim funkcijama upravljanja napajanjem, podešavanje sigurnosne kamere na solarni pogon pruža do 7 dana rada tokom oblačnih ili kišnih perioda kada je potpuno napunjen. Njegova 4G kamera pored SD kartice dodaje i 32 GB eMMC (ugrađena MultiMediaCard), što osigurava kontinuirano snimanje video zapisa kada postoji anomalija sa SD karticom ili mrežnim okruženjem. Pored toga, samodovoljna jedinica je vodootporna (akreditovana prema standardu IP67) i otporna na vetar (sa ocenom uragana 12). Sve ovo znači da operateri mogu da nastave sa nadgledanjem i zaštitom svojih udaljenih lokacija bez prekida – čak i u najtežim i najizazovnijim vremenskim uslovima.

Brza, jednostavna, isplativa instalacija

Jedna osoba može instalirati rešenje na udaljenim lokacijama, čineći postupak brzim, lakim i isplativim, zahvaljujući laganom dizajnu. Jedinica montirana na stub teži samo 14 kg i ne postoje složeni kablovi za povezivanje – što dodatno smanjuje vreme primene i složenost. Ova brzina i lakoća primene značajno smanjuju prepreke za udaljene lokacije i operacije kojima se želi povećati sigurnost. To je takođe glavni razlog zašto je idealan izbor za privremene lokacije kao što su gradilišta i lokacije za održavanje puteva.

 

Related Posts