Motori za kapije

Automatske barijere: kako da napravite pravi izbor

AUTOMATSKE BARIJERE

 

Automatske barijere predstavljaju jedan od proizvoda za kojim je potražnja iz dana u dan sve veća. Praktične su za postavljanje na parkinzima, rezervisanim oblastima malih preduzeća i magacinima, za ograničavanje pristupa bolnicama, školama, hotelima, tržnim centrima, privatnim garažama ispod zgrade… One zaista postaju savršeno rešenje u svim tim objektima i to pogotovo kada je neophodno pronaći automatsko i minimalno napadni proizvod koji može regulisati protok automobila i posetilaca. Očigledno je da na tržištu postoji mnogo različitih modela i neophodno je pronaći odgovarajući proizvod za svaku situaciju, zato hajde da otkrijemo koje su karakteristike najvažnije i kako izabrati pravu automatsku rampu.

 

Automatska barijera treba da bude rešenje za višestruku upotrebu

Osim estetike (dizajna, boje, završnih slojeva: plastificirane ili pocinkovane) ono što definitivno pravi razliku između jednog modela i drugog, između jednog proizvođača i drugog jeste vrsta instaliranog mehanizma. U stvari, upravo zato što su automatske rampe namenjene za svestranu upotrebu, proizvođači su ti koji biraju da li će njihova rampa biti pogodna za povremenu ili intenzivnu upotrebu. Na taj način kupcima mogu da pruže proizvode sa konkurentnim cenama, ali ne i manje efikasne. Ako imate oblast koju morate da osigurate sa automatskom barijerom i gde je frekvencija vozila veoma mala, nema potrebe za kupovanjem skupih rampi koje su namenjene za intenzivnu upotrebu na mestima gde je protok vozila izuzetno visok. Ista stvar je i u obrnutom slučaju. Ako se radi o mestima gde je frekvencija vozila velika, gde se rampa podiže i spušta više puta u minuti, morate da kupite rampu koja odgovara toj nameni, jer će u suprotnom slabija rampa vrlo brzo posustati i prestati da radi.

 

Još jedan faktor koji je ključan pri kupovini je dužina barijere

Postoje modeli koji su dizajnirani tako da odgovaraju dugim barijerama do 7 metara, što je idealno za one koji žele da zatvore ulaze u skladišne prostore, postoje i barijere sa rukom dužine i 3 metra i to su prava rešenja za zatvaranje parkirališta, pristupa putu, ulaza u parking oko škole. Cena rampe zavisi i od dužine ruke rampe.

 

Vidljivost barijere

Da bi se optimizirala vidljivost automatske barijere u lošim vremenskim uslovima i noću, proizvođači nude: fosforne nalepnice i led trake koje mogu da se montiraju na ruku rampe.

 

Upravljanje barijerom

Postoje razni načini za otvaranje barijere: u privatnim kućama ili stambenim zajednicama mogu da se otvaraju daljinskim upravljačima, mogu da se postave senzori da se otvaraju čim se približi vozilo, ili putem digitalnih šifratora.

 

 

Pre kupovine uvek dobro razmislite za gde ćete postaviti rampu i koja će biti njena namena, a zatim se konsultujte sa profesionalnim instalaterima koji će Vam pomoći i preporučiti pravi proizvod.

Za one koji žele da kupe automatsku barijeru iz našeg kataloga, pozovite nas da zajedno pronađemo savršeno rešenje koje će ispuniti sva Vaša očekivanja.