Motori za kapije

Kako da izaberete pravi motor za Vašu kapiju

Kako da izaberete pravi motor za Vašu kapiju

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Automatizacija kapije je postala neizbežan dodatak kućama i modernim zgradama. Zahvaljujući automatskoj kapiji više nije neophodno da izađete iz automobila kako biste ušli u vaš dom, a ovo je, kao i komfornost, postala opcija koja osigurava veću bezbednost ljudi i povećava vrednost same imovine.

Razlozi za automatizaciju kapije su brojni: praktičnost, komfornost, bezbednosti i sigurnost, lakoća korišćenja, duži vek trajanja kapije itd. Čini se da smo veoma brzo došli u vreme kada se ne postavlja pitanje zašto imate motor za kapiju, već zašto ga nemate?!

Sada kada znamo šta automatizovana kapija donosi i da to želimo, dolazimo do sledećeg problema:

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

Kako da izaberete pravi motor za Vašu kapiju ?

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Odabir pravog motora, bilo za krilnu ili kliznu kapiju, zavisi od odgovora na sledeća pitanja:

  • PRVO PRE SVEGA: da li je klizna ili krilna kapija?
  • Koja je težina kapije? (veoma bitno kod kliznih kapija)
  • Koja je dužina kapije? (veoma bitan parametar kod odabira motora za krilnu kapiju)
  • Namena kapije. Da je motor za otvaranje kapije kod kuće, da li je namenjen za kapiju od stambene zgrade ili kapiju koja se koristi u industrijskom okruženju?
  • Broj operacija na dan ili intenzitet upotrebe (otvaranja/zatvaranja) dnevno.
  • Napajanje motora: 24V ili 230V.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kada znate odgovor na gore navedena pitanja, korak ste bliže odabiru pravog motora za kapiju. Nakon osnovnih pitanja treba da razmislite i o izgledu motora: da li želite se motor vidi ili ipak želite podzemni motor koji ne kvari estetiku kapije. Ako želite podzmeni motor, više o njima možete da pročitate u ovom tekstu: Podzemni motori za kapije: estetika ili funkcionalnost?

Postoji veliki broj proizvođača motora za kapije i MI uvek preporučujemo da se pre kupovine obavezno savetujete sa profesionalnim instalaterima koji će mogu da Vam predlože najbolje rešenje na osnovu Vaše kapije i Vaših zahteva. Zašto? Mnogi kupuju motore na svoju ruku i posle dođu do problema: motor nema dovoljnu  jačinu za otvaranje kapije, centrala ne može da se programira onako kako oni žele, da bi uštedeli 20-tak eura nisu kupili fotoćelije i kapija se zatvorila dok je auto bio na njenoj putanji…

NA ŠRA MORATE DA OBRATITE PAŽNJU?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ako kupujete motor za kliznu kapiju morate da se uverite da ona radi bez problema pri ručnom otvaranju: nema zapinjanja i kočenja, radi glatko i ide po ravnoj površini. Takođe težina je JAKO bitna. Uvek se konsultujte sa instalaterom jer postoji veliki broj proizvođača i razni tipovi motora i svi rade različito. Recimo neki proizvođači imaju motore koji  su namenjeni za kapije do 400kg, ali jedva guraju kapiju težina od 400 kg. U prvih par nedelja oni rade dobro, ali kako vreme prolazi motor više nema snage i nastaju problemi: zapinjanje, kočenje, pregrevanje motora i na kraju prestanak rada. Sa druge strane, postoje motori koji su namenjeni za kapije do 400 kg, ali bez problema guraju kapije koje imaju težinu i do 500-600 kg. Glavno pravilo je da izaberete motor koji je namenjen za kapiju veće težine od Vaše. Mada neki čak preteraju i tada dođe do “čupanja” krilne kapije oštećenja same kapije. 

[/vc_column_text][vc_empty_space][dt_call_to_action background=”plain” line=”true”]

Uvek se konsultujte sa nekim ko to radi pre nego što pogrešite i bacite Vaš novac.

[/dt_call_to_action][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kod nas možete da pronađete motore za kapije različite konstrukcije, težine, dimenzija i težine krila. Svi motori iz naše ponude stižu od italijanskih proizvođa LIFE i ROGER  poseduju garanciju kvaliteta (30 i 24 meseca), pažljivo i moderno su dizajnirani i izrađeni od kvalitetnih komponenti. Posetite naš shop www.provision.rs , izaberite pravi motor za Vašu kapiju i uživajte u automatizaciji.

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”1709″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_btn title=”Pogledajte ROGER ponudu” style=”flat” shape=”square” color=”orange” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-shopping-basket” link=”url:http%3A%2F%2Fshop.smit.rs%2FProdaja%2F1%2FRampe_i_motori_za_kapije%23f%2F1%2F%2F65%2Fg||target:%20_blank|” add_icon=”true”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”1708″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_btn title=”Pogledajte LIFE ponudu” style=”flat” shape=”square” color=”orange” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-shopping-basket” link=”url:http%3A%2F%2Fshop.smit.rs%2FProdaja%2F1%2FRampe_i_motori_za_kapije%23f%2F1%2F%2F66%2Fg||target:%20_blank|” add_icon=”true”][/vc_column][/vc_row]

One thought on “Kako da izaberete pravi motor za Vašu kapiju

Comments are closed.