Alarmni Sistemi

Ajax: zašto Vam je potreban profesionalni alarmni sistem kod kuće?

Ajax StreetSiren Profesionalni alarmni sistemi

Profesionalni alarmni sistem, bezbedan i moderan, sa mogućnostima pametnog doma

Ako ste razmišljali o tome da rešite pitanje bezbednosti svog doma, Ajax je all-in-one rešenje koje vredi istražiti. Ovaj profesionalni alarmni sistem je dizajniran da zaštiti sve prostorije od provale, požara ili poplave. Pošto je to, kako smo već naveli,  sistem profesionalne klase, a ne baš „uradi sam“, povezan je sa centralnom stanicom za praćenje ( HUB ); kada se alarm aktivira, sistem će odmah aktivirati svoje sirene, upozoriti Vas putem aplikacije i zatražiti pomoć od kompanije za reagovanje na alarm ( ukoliko imate ugovor sa nekom monitoring kompanijom ).

Pored tih ključnih bezbednosnih performansi, Ajax se može pohvaliti nizom drugih funkcija koje mu pomažu da se izdvoji iz gomile – posebno za ljubitelje pametnih kuća i one koji cene stilski dizajniranu tehnologiju.

Hajde da bliže pogledamo šta čini Ajax odličnim izborom za bezbednost Vašeg doma.

1. KONTROLA APLIKACIJAMA I KUĆNA AUTOMATIZACIJA

Vaš Ajax sistem se može u potpunosti kontrolisati preko prateće mobilne aplikacije, dostupne na iOS-u i Android-u. To znači da možete daljinski da aktivirate, proverite ili onemogućite sve sisteme, dok će Vas zgodna obaveštenja obaveštavati o svemu što zahteva Vašu pažnju kod kuće, čak i kada ste u kancelariji ili u inostranstvu na odmoru.

Ajax takođe pruža uređaje za automatizaciju pametne kuće – uključujući pametni utikač Socket, Relay i WallSwitch – koji vam omogućavaju da kontrolišete napajanje, svetla, kapije, kotlove i druge uređaje koristeći Ajax aplikaciju. U kombinaciji sa funkcijom Secenatios možete zakazati određene radnje ili podesiti svoje uređaje da na specifične načine reaguju na promene u alarmima detektora i promene režima sistema. Tako, na primer, možete da podesite sistem da automatski isključuje vodu kada odete od kuće kako biste sprečili poplavu, ili da prekinete potencijalni uzrok paljenja u blizini požarnog alarma, ili da podesite simulaciju kućne aktivnosti sa svetlima i TV-om kada ste odsutni na odmoru

Ajax Systems App Profesionalni alarmni sistem

2. STILIZOVANI BEŽIČNI UREĐAJI

Ajax profesionalni alarmni sistemi su stilizovani i aerodinamični, a a pored modernog i estetski prijatnog izgleda omogućavaju i bežični pristup. Bežični uređaji komuniciraju preko zaštićenog radio protokola Jeweller, koji nudi dvosmernu komunikaciju sa operativnim dometom do neverovatnih  2000m. Takođe je izuzetno energetski efikasan: baterije u detektorima mogu da traju i do 5 – 7 godina.

Ajax linija proizvoda uključuje preko 50 bežičnih uređaja, u beloj i crnoj boji. Možete da kombinujete i kombinujete kako biste odgovorili Vašim specifičnim problemima – postoje različiti detektori pokreta, požara i poplave, pored različitih centrala, sirena, tastatura i dugmadi za paniku.

AJAX alarmni sistem

3. FOTO VERIFIKACIJA ZA ZAŠTITU OD LAŽNIH ALARMA

Kada se aktiviraju, detektori Ajax MotionCam i MotionCam Outdoor snimaju seriju fotografija. Ovo olakšava Vama (preko Vaše aplikacije) i Vašoj kompaniji za obezbeđenje da utvrdite da li je došlo do stvarnne provale ili je neko jednostavno zaboravio da deaktivira sistem.

Želite još veću vidljivost? Za HD video nadzor, takođe je moguće integrisati video kamere nezavisnih brendova u podešavanje. Ajax detektori pokreta su takođe pogodni za kućne ljubimce i dizajnirani su da ne reaguju na životinje manje od 50 cm i 20 kg.

Ajax MotionCam Outdoor Profesionalni alarmni sistem

4. INSTALACIJA BEZ MUKA

Ajax bežični sistemi se mogu instalirati bez potrebe za bušenjem zidova ili postavljanjem žica – odlična vest za one koji izdaju stanove, imaju već potpuno sređenu kuću i ne žele da buže zidove ili svakoga ko želi da može da prenese svoj sistem sa sobom kada se presele u novu kuću/stan. Za kompletno i kompleksno podešavanje sistema je ipak potreban instalater, ali podešavanje osnovnih funkcija može i sam korisnik i taj proces je brz i bezbolan.

Povezivanje uređaja sa HUB-om se vrši skeniranjem QR koda pomoću Ajax aplikacije, što traje manje od jednog minuta. Profesionalni instalater će se pobrinuti da sve potencijalne ulazne tačke budu pokrivene i proveriće da li sve funkcioniše glatko.

AJAX SIGURNOSNI SISTEMI

5. VEOMA POUZDAN, ČAK I KAD NEMA NAPAJANJA

Pošto je Ajax profesionalni alarmni sistem, postoji mnoštvo ugrađenih funkcija kako bi se osiguralo da uređaji uvek rade i rade. Ima sertifikat stepena 2, što znači da sistemi mogu da se odupru iskusnim napadačima sa specijalnom opremom.

Preneti podaci su šifrovani, a u slučaju smetnji ili pokušaja ometanja, sistem će se prebaciti na slobodnu radio frekvenciju i obavestiti Vas i Vašu bezbednosnu kompaniju. HUB-ovi ( postoji nekoliko modela HUB centrale )  rade na OS Malevich, koji je razvila sam Ajax kompanija, i koji ne može da se zarazi virusom, “sruši” ili slično. 

U slučaju nestanka električnog napajanja, HUB ima rezervnu bateriju koja radi do 16 sati. Konačno, postoji nekoliko komunikacionih kanala koji rade paralelno i mogu da podržavaju jedan drugog u slučaju nužde. Tako, na primer, Hub 2 Plus dolazi sa Ethernet, Wi-Fi i dva 2G/3G/4G slota za SIM kartice. Ukratko, u svakom trenutku ste bezbedno zaštićeni.

Da biste saznali više o ovom profesionalnom sistemu kućne bezbednosti, posetite ajax.sistems ili  www.provision.rs