Alarmni Sistemi

Hikvision AX PRO bežični alarmni sistem za pouzdanije otkrivanje upada

Sistemi za protivprovalnu moraju da  budu u stanju da odmah i pouzdano otkriju sigurnosne propuste, istovremeno umanjujući lažne pozitivne rezultate. Da bi pomogao kompanijama i vlasnicima kuća da to postignu, Hikvision je kreirao svoj bežični alarmni sistem AX PRO, koji uključuje visoko pouzdana rešenja za verifikaciju video zapisa, siguran bežični prenos i širok spektar vrhunskih detektora alarma.

Predstavljamo Hikvision AX PRO bežični alarmni sistem

Da bi pomogao preduzećima i vlasnicima kuća da pojačaju sigurnost, Hikvision je kreirao svoj bežični alarmni sistem AX PRO koji podrazumeva daljinsku video verifikaciju za otkrivanje sigurnosnih propusta, sigurnu tehnologiju bežičnog prenosa alarma i video slika i širok spektar bežičnih proizvoda koji brzo i pouzdano pokreću alarme u slučaju provale ili drugog narušavanja bezbednosti. Sistem takođe uključuje centralu AX PRO, na koju može povezati do 210 detektora kako bi udovoljilo specifičnim bezbednosnim potrebama kupaca.

Novi sistem uključuje kompaktnu centralu za širok spektar detektora i perifernih uređaja, pokrivajući otkrivanje upada, video verifikaciju, otkrivanje dima, otkrivanje poplava i kućnu automatizaciju. Razvijen imajući na umu i instalatera i korisnika, alarmni sistem se može konfigurisati prema različitim potrebama. Složenost instalacije je minimalna, tako da krajnji korisnik može lako upravljati sistemom pomoću svog intuitivnog korisničkog interfejsa.

 

Hikvision AX PRO bežični alarmni sistem

 

 

Širok raspon opcija detektora i perifernih uređaja

Pored centralnog panela, Hikvision je razvio široku paletu detektora i senzora kako bi prilagodio sistem različitim potrebama instalacije, kao što su kombinovani PIR-Glass Break detektor, sigurnosni detektori, kontakti vrata, senzor dima, detektor curenja vode itd. Sama AX PRO centrala podržava nekoliko protokola za bežičnu integraciju, kao i mogućnost za povezivanje do 210 perifernih uređaja. Centralni panel je dizajniran sa dvostrukim RF (radio frekvencijskim) čipovima, koji uključuju Tri-X i CAM-X bežične tehnologije, kako bi blokirali smetnje na kanalima i istovremeno omogućili brz i pouzdan prenos alarma. 

Sistem uključuje 5 glavnih tipova
bežičnih detektora alarma:

 
 
  1. Hikvision AX PRO detektori pokreta

Hikvision nudi dve vrste detektora pokreta: jednostruki i dvostruki. detektori.

Detektori sa jednim elementom koriste pasivnu infracrvenu (PIR) ili mikrotalasnu tehnologiju za otkrivanje pokreta i za aktiviranje alarma za upad u realnom vremenu. Dvostruka tehnološka rešenja kombinuju različite tehnologije, poput PIR-a, mikrotalasa ili fotoaparata, kako bi verifikovala pretnje upadom i smanjila lažne alarme. Primer ove vrste rešenja je PIRCAM detektor pokreta koji kombinuje PIR sa pametnom kamerom. Ovo rešenje snima slike kada se aktivira PIR senzor, što omogućava vlasnicima kuća ili timovima za poslovnu bezbednost da daljinski verifikuju incidente upada.

 

2. Hikvision AX PRO detektori loma stakla

AX PRO detektori loma stakla rade sa staklom različitih vrsta i debljina. Ovi detektori se mogu instalirati na zidove i plafone okrenuti staklenim pločama ili prozorima. Detektori koriste visokokvalitetne širokopojasne mikrofone za praćenje glasnih visokofrekventnih i niskofrekventnih zvukova. U scenariju loma stakla, udarni talasi stvaraju glasne zvuke niske frekvencije kada udari staklo (na primer teškim predmetom). Istovremeno, visokofrekventni zvuk potvrđuje da se staklo razbilo ili polomilo. Ovaj pristup praćenju niske i visokofrekventne buke osigurava da detektori mogu da razlikuju glasne zvukove u okolini, vibracije izazvane jakim vetrovima i stvarna lomljenja stakla – pomažući da se minimalizuju lažni alarmi.

 

3. Hikvision AKS PRO detektori za otvaranje vrata (magnetni kontaktni detektori)

Hikvision detektori za otvaranje vrata sastoje se od dva dela, magneta pričvršćenog za vrata ili prozor i druge jedinice pričvršćene za okvir. Kada se vrata ili prozor otvore, veza je prekinuta i detektor se aktivira. Hikvision  nudi dva detektora alarma za kretanje. Prvi je standardni detektor koji otkriva „praznine otvorenih vrata do 43 mm, i tanji, diskretniji detektor koji otkriva praznine otvorenih vrata do 53 mm.

 

4. Hikvision AX PRO detektori „šoka“

Detektori udara koriste visokokvalitetne G-senzore za praćenje karakteristika vibracija različitih nosača – uključujući drvene zidove, betonske zidove i staklene ploče. Ovo omogućava Hikvision detektorima da filtriraju lažne pozitivne posledice uzrokovane brojnim faktorima, uključujući male, tvrde predmete koji udaraju u zid; dinamički pritisci izazvani vetrovitim vremenom; i timovi za održavanje koji zabijaju eksere ili izvode druge radove na zgradi.

 

5. Hikvision AX PRO ‘ekološki’ detektori

Bežični asortiman Hikvision AXPRO takođe uključuje mnoštvo dodatnih detektora za poboljšanje kućne i poslovne sigurnosti. Tu spadaju prenosni i zidni panik tasteri,, detektor dima sa sertifikatom EN 14604 sa desetogodišnjim vekom trajanja baterije, detektor curenja vode i detektor temperature.

Ključne karakteristike
sistema:

 

Ključne karakteristike bežičnog alarmnog sistema AX PRO

  • AX PRO centrala koja  omogućava integrisanje 210 detektora u jednu instalaciju
  • AKX PRO Provera (IVaaS) koja omogućava verifikaciju video zapisa uživo na osnovu 7 sekundi video snimanja, tako da korisnici mogu brzo potvrditi događaje alarma na svom sistemu
  • Sigurnost protiv ometanja sa skakanjem signala preko 50 frekvencija radi zaštite integriteta sistema
  • Sigurna, pouzdana bežična veza zahvaljujući Tri-X tehnologiji koja pruža najviši nivo sigurnosti i performansi
  • Brza, jednostavna instalacija koja zahteva da instalateri skeniraju QR kod uređaja i uključe uređaj koji se automatski povezuje sa centralom
  • Brza i jednostavna konfiguracija putem mobilne aplikacije AX PRO, web portala i Hik-ProConnect-a. Aplikacija pruža obaveštenja o glasovima i video klipovima za korisnike i omogućava im daljinsko upravljanje i nadgledanje njihovih alarmnih sistema. AX PRO takođe podržava aplikaciju Hik-ProConnect, koja instalaterima može pružiti potpunu pomoć u konfiguraciji i omogućiti im da uz odobrenje kupca ponude bezbednosna rešenja i usluge zasnovane na cloudu.
 

Instalacija za tren oka.

AX PRO sistem je fleksibilan i lako se instalira bez žica da ograniči podešavanje. Jednostavno postavite centralu,, PIRCAM, unutrašnje i spoljašnje detektore, druge periferne uređaje  uz pomoć šrafova ili lepka, u zavisnosti od montažnih površina.

 

Jednostavno rukovanje

Sa AX PRO, snaga je u Vašim rukama. Pomoću aplikacija Hik-Connect i Hik-ProConnect možete lako upravljati čitavim alarmnim sistemom. Prikladan, user-friendly interfejs povećava efikasnost, uz mogućnost primanja obaveštenja kad god se dogodi incident. Brzi odziv instalatera i 24-časovna cloud podrška su kombinovani za stvaranje najprofesionalnijeg iskustva.

 

Jedan proizvođač , jedan interfejs.

Uz AX PRO, snaga je u vašim rukama; rukovodite sa nekoliko sistema preko Hik-ProConnect aplikacije i web interfejsa, konfigurišite uređaje, upravljajte videom i pratite. Sveobuhvatan sistem uz potpunu kontrolu. Korisnički meni (interfejs) može biti na srpskom jeziku.

VIDEO VERIFIKACIJA

Primite trenutnu i efikasnu potvrdu. IVaaS ( Intrusion Verification as a Service ) tehnologija podržava slanje jednog video klipa od 7 sekundi ili do 20 sekundi preko HikConnect ili mejla za pravovremenu verifikaciju!

BEŽIČNI PRENOS

Obezbeđuje brz, pouzdan i bezbedan bežični prenos. Tri-X i CAM-X bežična tehnologija; prenos na daljinu do 2000 metara; dualni RF čip, AES-128 enkripcija; mogućnost skakanja po frekvencijama usled smetnji. 

TEHNOLOGIJA DETEKTOVANJA

Precizno detektuje manje lažnih ili propuštenih alarma. Tehnologije 3D optička, pet-immunity, independent floating thresholds, digital temperature compensation, broadband sound detection.