Alarmni Sistemi

MotionCam Outdoor: foto verifikacija izvan prostorija

MotionCam Outdoor: foto verifikacija izvan prostorija

MotionCam Outdoor, novi bežični spoljni detektor pokreta sa ugrađenom kamerom, štedi živce korisnika i sprečava bezbednosne kompanije od nepotrebnih patrolnih depeša. Trenutno i precizno otkrivanje upada, izuzetno niska potrošnja energije, jasne fotografije po svim vremenskim uslovima, danju i noću – sve za pružanje profesionalne zaštite na otvorenom.

Tehnologija protiv lažnih alarma

MotionCam Outdoor opremljen je sistemom od dva PIR-senzora koji, zahvaljujući algoritmu softvera LISA, detektuju kretanje ljudi sa velikom tačnošću na udaljenosti do 15 metara. LISA vrši korelaciju i analizu spektralnog signala, što omogućava detektoru da trenutno razlikuje stvarnu pretnju od smetnji.

Kada uljez uđe na vašu teritoriju, sistem odmah aktivira alarm. U zavisnosti od podešavanja, alarm prati serija od 2 do 5 fotografija. Verifikacije fotografija se prikazuju u Ajax aplikacijama korisnicima koji za to imaju dozvolu.

Ajax je razvio specijalizovanu kameru kako bi slike učinili informativnim čak i u teškim uslovima osvetljenja. Širokougaoni objektiv u metalnom kućištu sa staklenom optikom daje jasnu sliku sa uglom gledanja od 50 °. Pri jakom svetlu, infracrveni filter se automatski primenjuje, a moćno infracrveno pozadinsko osvetljenje se aktivira u mraku. Ove mere obezbeđuju detaljne slike sa ispravnom reprodukcijom boja i bez izobličenja ivica.

MotionCam Outdoor snima fotografije u visokom dinamičkom opsegu, poznatijem kao HDR. Jednostavnim rečima, kamera snima dva uzastopna snimka pri dugoj i kratkoj ekspoziciji. Procesor trenutno kombinuje ove snimke, izjednačavajući ravnotežu između svetlih i tamnih područja, a zatim komprimuje sliku radi najbržeg prenosa putem Wings protokola.

 

Alat vredan profesionalaca

MotionCam Outdoor je blago za inženjere instalacije i kompanije za praćenje. Za dodavanje detektora u sistem, dovoljno je skenirati QR-kod pomoću aplikacije Ajax, dati mu ime i dodeliti sobu. Instalater može lako montirati detektor pomoću SmartBracket -a i konfigurisati ga u aplikaciji pomoću zone detekcije i ispitivanja snage signala bez rastavljanja kućišta. Ako je potrebno, MotionCam Outdoor može biti privremeno onemogućen ili se mogu promeniti njegove sistemske postavke bez poseta lokaciji.
Nadzor alarma pomoću MotionCam Outdoor -a je proces koji ne zahteva visok nivo stručnosti. Uz sveobuhvatnu aplikaciju Ajax PRO Desktop, operateri centara za nadzor dobijaju najbolje moguće korisničko iskustvo. Verifikacija fotografija, detaljni dnevnici, tlocrti i rute putovanja, jedinice za brzo reagovanje – sve je dostupno jednim klikom.

Pouzdanost u osnovi

MotionCam Outdoor je profesionalna oprema sa ocenom Grade 2. Napredni sistem protiv maskiranja reaguje na pokrivanje tela i slikanje preko sočiva. Neovlašćeni pristup će vas odmah upozoriti na pokušaj otvaranja kućišta ili isključivanja detektora sa SmartBracketa. I kratki intervali pinga po HUB-u pomažu u otkrivanju gubitka komunikacije za manje od minuta, čak i ako je sigurnosni sistem razoružan.

Elektronika detektora spremna je za nagle promene temperature, a predviđena je i posebna hauba za zaštitu senzora za maskiranje od kiše i snega. Uprkos ugrađenoj kameri i dva infracrvena senzora, MotionCam Outdoor radi do 3 godine sa unapred instaliranom baterijom. Takva autonomija, u kombinaciji sa kućištem otpornim na vremenske uslove i komunikacionim dometom do 1700 metara od HUB-a, omogućava MotionCam Outdoor -u da zaštiti najudaljenija područja imovine.